loader image
Close
  • Home
  • Pagina’s
    • Over Omoe
    • Ons Menu
    • Assortiment
    • Contact Info
  • Blog
  • Home
  • Pagina's

    Chinees eten & Surinaamse maaltijden binnen handbereik!

    Pagina's

    • Over Omoe, dhr. Kai hing li
    • Onze Team
    • Onze Blog
    • Onze Toko
    • Omoe's Menu

    Contact

    • Contact / Adres

    ons assortiment

    • onze producten
    • marinades
    • bak gerei
    • Onze galerij
    Kruiden-Zeep
    Kruiden-Zeep
    Three tceramic cups with varieties of rice isolated on a white background
    Three tceramic cups with varieties of rice isolated on a white background
    Verschillen-Soja-Sauzen
    Verschillen-Soja-Sauzen
    Previous
    Next
    • Over Omoe
    • Ons Menu
    • Assortiment
    • Contact Info
  • Blog

    blog categorie

    • HOME
    • Recepten
    • producten
    • tips & advies
    • assortiment
    • promoties

    blog categorie

    meest gelezen post

    • De toko geschiedenis
    • Catering
    • Social Media

    onze food blog

    • Tag: Video's
    • Tag: Surinaams Koken
    • Tag: rijstsoorten
    • Tag: wokken
    • Tag: Mango chutney

    Volg ons via Facebook

    Social media

    Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van onze maandelijkse promoties en/of een nieuw product bij ons in de schappen.

    Wereldse recepten

    Food Blog / Youtube

    Heerlijk koken met Tropische producten. Wij posten heerlijke recepten met de producten die u in ons assortiment kan vinden.

Toko Omoe Logo
Facebook Instagram Yelp

(020) 416 5009
  • Home
  • Pagina's

    Chinees eten & Surinaamse maaltijden binnen handbereik!

    Pagina's

    • Over Omoe, dhr. Kai hing li
    • Onze Team
    • Onze Blog
    • Onze Toko
    • Omoe's Menu

    Contact

    • Contact / Adres

    ons assortiment

    • onze producten
    • marinades
    • bak gerei
    • Onze galerij
    Kruiden-Zeep
    Kruiden-Zeep
    Three tceramic cups with varieties of rice isolated on a white background
    Three tceramic cups with varieties of rice isolated on a white background
    Verschillen-Soja-Sauzen
    Verschillen-Soja-Sauzen
    Previous
    Next
    • Over Omoe
    • Ons Menu
    • Assortiment
    • Contact Info
  • Blog

    blog categorie

    • HOME
    • Recepten
    • producten
    • tips & advies
    • assortiment
    • promoties

    blog categorie

    meest gelezen post

    • De toko geschiedenis
    • Catering
    • Social Media

    onze food blog

    • Tag: Video's
    • Tag: Surinaams Koken
    • Tag: rijstsoorten
    • Tag: wokken
    • Tag: Mango chutney

    Volg ons via Facebook

    Social media

    Volg ons via Facebook en blijf op de hoogte van onze maandelijkse promoties en/of een nieuw product bij ons in de schappen.

    Wereldse recepten

    Food Blog / Youtube

    Heerlijk koken met Tropische producten. Wij posten heerlijke recepten met de producten die u in ons assortiment kan vinden.

Toko Omoe Logo
Facebook Instagram Yelp

(020) 416 5009

Trendy Keukenhulpjes

April 2, 2019
Assortiment  ·  Koken met Passie  ·  Producten
Paginaweergave:   822
admin

De toko is geen kookwinkel met een gigantisch assortiment van leuke, trendy, essentiële of volstrekt overbodige hulpmiddelen voor uw keuken. Daar is ook geen ruimte voor. Toch hebben we wel een neus voor trends. Neem bijvoorbeeld slow-cookers. Nu heeft iedereen die (wij niet meer, trouwens), maar voordat ze in Nederland bekend werden hadden wij die al in de verkoop.
Er is meer dan we hier opnoemen, maar deze zijn belangrijk in uw keuken:

vijzels

Wanneer u meer wilt dan een zakje gehaktkruiden als oh zo gewaagde combinatie, is een vijzeltje al snel een essentiële keukenhulp. Pesto uit een potje of zelfs uit het versvak van een supermarkt heeft immers maar weinig te maken met zelfgemaakte verse pesto.

Wat is er leuker dan zelfgemaakte ras-el-hanout of uw eigen kerriepoeder?
Een kruidenpasta van andere gerechten uit de Indonesische of Thaise keuken dan u in een potje of zakje kunt vinden?
Precies.
En wanneer u wel eens een kardamompit heeft geprobeerd te pellen, bent u of overgestapt naar een potje voorgemalen (die snel zijn smaak verliest) of u heeft al een vijzeltje, waarmee dat een fluitje van een cent is.
Op het ogenblik hebben we voor u een aantal goede vijzels uitgezocht. 

Een mooie houten vijzel uit Vietnam. Die heeft ook een handige maat om zelf uw oosterse kruidenpasta’s of pesto te wrijven.

Het hout vraagt natuurlijk wel zorgvuldig onderhoud, maar wordt dan ook steeds mooier.
Een aardewerk vijzel met houten stamper uit Thailand. Diep, zodat hij ook geschikt is voor kruidenpasta’s waarbij veel uien, pepers, gember en laos moeten worden meegestampt.

Hardstenen vijzels uit India. Een kleine, die net als de marmeren vijzel, voornamelijk geschikt is voor droge kruiden en misschien een teentje knoflook en een pepertje.
Een grote, waarmee je perfecte kruidenpasta’s in elke samenstelling kunt maken.
Zo’n grote vijzel is wel zwaar, kunt u dan ook het beste altijd op uw aanrecht hebben staan. Gelukkig heeft hij zijn uiterlijk mee.
Beide hardstenen stampers hebben een geruwde onderkant, zodat ze goed grip krijgen op glibberige, natte kruiden als ui en peper.
Het zelf stampen van kruidenpasta’s is zwaar werk, maar zelfs een goede foodprocessor kan er niet zo’n superieure mix van maken als een goede vijzel.

 
 

PASTEIPERSJES

Die worden ook wel empanadapersjes genoemd, of mezzaluna-vormpjes. En hoewel samosa’s traditioneel gevouwen driehoekjes zijn, zie je ze vaak genoeg met zo’n persje gemaakt.

Het is eigenlijk vooral afhankelijk van uw vulling en de manier van gaar maken, hoe u het pasteitje gaat noemen.
De kleine maat links en staand rechts, van pastadeeg met een vulling van bijv. diverse kazen, of spinazie en pesto, zacht gegaard in lichtzout water en geserveerd met een tomatensaus heten ze mezzalune.
Gebakken van ander deeg, met een meer Mexicaanse vulling, heten ze opeens empanada. Met Griekse feta gevuld worden het dan galaktabouriko. Gefrituurd in een yoghurt-deegje met bijvoorbeeld spinazie en panir-kaas, of kerrie aardappels en erwtjes als vulling samosa.
En met uw eigen favoriete vulling met bijvoorbeeld bladerdeeg als korst uit de oven is de naam gewoon pasteitje.

Ze worden net zo lekker als u – of het bestaande recept – ze bedenkt. En omdat u ze daardoor vaker maakt, omdat dat met deze persjes zo handig is, mag u deze tot de essentiële keukenhulpjes rekenen. Opengevouwen steekt u met de onderkant een rondje deeg uit. Leg dat in de kom, doe er – vooral niet teveel en goed afgekoelde – vulling in. Bevochtig de rand licht met een kwastje en druk de twee helften samen. Dan de volgende, of eerst allemaal uitsteken. Gaat allemaal, zolang u de randen een heel klein beetje vochtig heeft voordat u samenknijpt.

Die heel kleine links achteraan op de foto wordt trouwens niet meer gemaakt. Da’s nou een voorbeeld, hoe een goed concept, zelfs in zijn beste uitvoering, niet altijd handig blijkt.Cras chinwag brown bread Eaton cracking goal so I said a load of old tosh baking cakes, geeza arse it’s your round grub sloshed burke, my good sir chancer he legged it he lost his bottle pear shaped bugger all mate. The creators of the theme are happy with the response and have vowed to create further themes exploring the same concept

Dalgona Coffee in Glass
Barista Pouring Coffee
Close up of Coffee Machine

verjaardag

KAARSJES EN VERSIERINGEN OM DE DAG MET EEN ZELFGEBAKKEN TAART OF EEN CUPCAKE TOT EEN FEEST TE MAKEN.

Aan ingrediënten geen gebrek, aan keuze hierin ook niet.
Traditioneel naast trendy, de smaak van ieder kind is immers anders.


Trendy Keukenhulpjes

Leave A Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Keukengerei ~ Potten & Pannen vindt u bij Toko Omoe
Previous Article
Verpakkingsmateriaal voor uw feestje of catering
Next Article

Toko omoe

Kai Hing Li, in 1974 kwam hij met vrouw en kinderen naar Amsterdam. Een jaar later begon hij Toko Kai Hing in Winkelcentrum Ganzenhoef. Bekend en begroet als Omoe van de Bijlmer. 

Bij Toko Kai Hing (Omoe) vindt u Antiliaanse, Chinese, Javaanse (Indonesische), Surinaamse Producten die uniek zijn in Nederland

Surinaamse Recepten links

  • Domburg
  • Aida Smore Recepten
  • Lufo
  • Moony4ever.blog
  • Francesca Kookt
  • This girl can Cook

Openingstijden:
09.30 – 19.30

Adres: Harriët Freezerstraat 108A,
Amsterdam

Facebook Instagram Yelp

2021 © WordPress Theme by Innova Design Amsterdam

No products in the basket.